Nadszedł zapowiadany od tygodni wielki dzień Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Aktorka i dziennikarz wzięli ślub 25 października w hotelu Drob w Urszulinie. Cichopek sama uchyliła rąbka tajemnicy i opublikowała w mediach społecznościowych pierwsze ślubne zdjęcie. Tymczasem do mediów trafia coraz więcej szczegółów ceremonii. "Fakt" dotarł do menu, które nowożeńcy zaserwowali swoim gościom.
Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski wzięli ślub. Co znalazło się w weselnym menu?
Przyjęcie weselne rozpoczęło się oczywiście od przystawki. Jak podaje "Fakt", w tej pozycji w menu znalazło się carpaccio z polędwicy wołowej, podane z płatkami pecorino, rukolą i kroplą oliwy truflowej. Goście mogli wybrać także między dwiema zupami - rosołem z domowym makaronem a zupą borowikową z grzankami. Na danie główne para młoda wybrała z kolei schab z kostką, purée ziemniaczane i świeże sałaty z dressingiem ziołowym. Zaskakującą pozycją w menu był deser. Cichopek i Kurzajewski postanowili nie zdradzać tego szczegółu swoim gościom, informując w karcie, że czeka na nich niespodzianka. Oprócz wymienionych potraw w trakcie wesela goście mogą liczyć także na dodatkowe dania - roladki z jelenia z sosem śliwkowym i kluskami śląskimi oraz barszcz czerwony z sakiewką z kapustą i grzybami. Mają do dyspozycji także bufety z zimnymi i ciepłymi przekąskami, słodki bufet oraz bar.
Nietypowa kreacja ślubna Katarzyny Cichopek. Co na to stylistka?
Artykuł jest aktualizowany.

3 dni temu
12






English (US) ·
Polish (PL) ·