Mamy wątpliwość, jak naliczać opłaty za wyżywienie dzieci w żłobkach. Czy kwota uiszczana przez rodziców ma obejmować – podobnie jak w szkołach i przedszkolach – wyłącznie koszt produktów spożywczych użytych do przygotowania posiłku, czy trzeba doliczyć do tej opłaty również inne koszty uboczne, np. utrzymania stołówki czy wynagrodzenia pracowników kuchni?
ODPOWIEDŹ: W żłobku rodzice wnoszą opłatę obejmującą zarówno koszty produktów użytych do sporządzenia posiłków, jak i inne koszty uboczne z tym związane.
Obowiązki rodziców
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Marcin Nagórek
radca prawny
Zobacz
Popularne Zobacz również Najnowsze
Przejdź do strony głównej

2 tygodni temu
15






English (US) ·
Polish (PL) ·