Mistrz świata i legenda polskiej siatkówki zagra w trzecioligowym zespole!

1 tydzień temu 10
Reklama 3 tysiące złotych na miesiąc.

Rafał Buszek został nowym zawodnikiem klubu Feniks Heron Przeworsk. Zespół, który niedawno wywalczył awans do I Ligi Podkarpackiej, poinformował o tym transferze w swoich mediach społecznościowych.

O ewentualnym przejściu Buszka z PGE GiEK Skry Bełchatów do ekipy z Przeworska mówiło się już od jakiegoś czasu. W kwietniu mistrz świata z 2014 roku brał udział w otwartych treningach tego zespołu, jeszcze bardziej rozpalając plotki.

ZOBACZ TAKŻE: Szykuje się sensacyjny powrót do reprezentacji Polski? Tajemnicze słowa siatkarskiego eksperta

Okazały się one prawdziwe. 17 czerwca na profilu Feniks Heron Przeworsk na Facebooku pojawił się post witający legendarnego zawodnika. 

"Z ogromną dumą ogłaszamy transfer Rafała Buszka – złotego medalisty mistrzostw świata 2014, reprezentanta Polski i jednej z legend polskiej siatkówki. Rafał to doświadczony przyjmujący, który przez lata występował w czołowych klubach PlusLigi. Teraz tę wielką klasę, doświadczenie i pasję wnosi do naszej drużyny, w której będzie pełnił rolę grającego trenera" - napisano na profilu.

- Cieszę się, że mogę być częścią ambitnego projektu w Przeworsku. Chcę dzielić się swoim doświadczeniem i pomóc drużynie osiągać wielkie rzeczy - powiedział najnowszy nabytek zespołu.

Buszek w swojej karierze grał w wielu polskich klubach: AZS Politechnice Warszawskiej, Asseco Resovii Rzeszów, Farcie Kielce, Indykpolu AZS-ie Olsztyn, ZAKSIE Kędzierzyn-Koźle, PSG Stali Nysa oraz Czarnych Radom. W klubowym dorobku ma cztery tytuły mistrza kraju oraz srebro Ligi Mistrzów. 

W ostatnim sezonie Buszek bronił barw PGE GiEK Skry Bełchatów. Tam zmienił pozycję z przyjmującego na libero. W większości spotkań pełnił rolę zmiennika Kajetana Marka. 

Feniks Heron Przeworsk obecnie występuje na trzecim poziomie rozgrywkowym w Polsce. Niedawno siatkarze tego klubu wywalczyli awans do I Ligi Podkarpackiej. 

Przejdź na Polsatsport.pl

Przeczytaj źródło