Ledwie De Niro pojawił się w Polsce, a już takie wieści. Nie do wiary

1 dzień temu 5

Robert De Niro to przede wszystkim wybitny aktor znany między innymi z roli w "Ojcu chrzestnym". Jednak laureat Oscara jest też wspólnikiem i ambasadorem sieci restauracji, którą założył razem z dwoma wieloletnimi przyjaciółmi - znanym szefem kuchni, Nobu Matsuhisą oraz producentem filmowym, Meirem Taperem.

Jeden z tych lokali od pięciu lat działa w Warszawie i to właśnie z okazji urodzin warszawskiej restauracji aktor zagościł w Polsce. 


Basia Bursztynowicz nie odezwała się do Kaczorowskiej. Przedstawiła ważne powodypomponik.pl


Robert De Niro pojawił się w Polsce. Z aktorem rozmawiała Agnieszka Hyży


Z Robertem De Niro i jego przyjaciółmi miała też przyjemność rozmawiać prowadząca "halo tu polsat" Agnieszka Hyży.

Poznałem Nobu około 35 lat temu. Mój przyjaciel zabrał mnie do jego restauracji i zasmakowało mi jego jedzenie. Powiedziałem mu, że powinien mieć restaurację w Nowym Jorku i jeśli kiedyś zechce ją otworzyć, niech da mi znać. Ja w tym czasie miałem jedną restaurację, Tribeca Grill, i trochę doświadczenia w tym temacie

Robert De Niro wyjawił także Agnieszce Hyży, jaka potrawa najlepiej określa jego osobowość.

"Ja powiedziałbym - czarny dorsz. Ty zawsze mówisz czarny dorsz, ale nie wiem, co to znaczy" - skwitował gwiazdor, zwracając się do Matsuhisy, a ten przytoczył anegdotę związaną właśnie z czarnym dorszem:

"To zabawna historia. Ja przygotowałem czarnego dorsza, który stał się sławny. Jedna z gazet zrobiła z nami wywiad. Jako że Robert grał w filmie >>Ojciec chrzestny

Na koniec rozmowy wyjątkowi goście Agnieszki Hyży przyznali, że jeśli chodzi o polską kuchnię, mieli już okazję spróbować śledzia na żytnim chlebie, nie zdradzili jednak, czy smakował im lepiej niż klasyczne sushi.

Czytaj także:

Halo! Wejdź na halotu.polsat.pl i nie przegap najświeższych informacji z poranka w Polsacie.

Przeczytaj źródło