Ewa Wachowicz to mistrzyni kuchni, gwiazda telewizji i restauratorka. W okresie świątecznym jej krakowska restauracja oferuje bożonarodzeniowy catering. Ceny potraw są wysokie i na Ewę Wachowicz spływa fala krytyki. Tak tłumaczy, dlaczego jej catering musi tyle kosztować.
Ewa Wachowicz to była Miss Polonia, osobowość telewizyjna, znakomita kucharka i restauratorka. Od lat jest gospodynią programu "Ewa gotuje". Prowadzi lokal "Zalipianki" w Krakowie przy ul. Szewskiej. Restauracja co roku świąteczne menu - można zamawiać z wyprzedzeniem potrawy na Boże Narodzenie. Internauci, jak co roku, są zaszokowani i oburzeni wysokimi cenami cateringu.
Ceny u Ewy Wachowicz za bożonarodzeniowy catering
W ubiegłym roku do najdroższych potraw należały bigos - 90 zł za kg, a także deser, czyli sernik z lukrem cytrynowym i bakaliami - blacha takiego ciasta kosztuje 180 zł. Za pół kilograma uszek z grzybami zapłacimy 60 zł, tyle samo kosztuje kilogram sałatki jarzynowej.
Ewa Wachowicz o cenach
Ewa Wachowicz w rozmowie z Plejadą odnosi się do zarzutów, że ceny są astronomicznie wysokie, a potrawy chyba ze złota. "Absolutnie się na to uodparniam, dlatego, że nie lubię w ogóle oceniać, co, ile u kogo kosztuje, bo na cenę ostatecznie produktów w restauracji składa się bardzo wiele czynników, bo i pensja naszych pracowników, i ceny produktów i w to wchodzi jeszcze wynajem lokalu, więc naprawdę tych składowych jest wiele, a każdy z nas robi zakupy w sklepie i przecież wie, ile co kosztuje" - mówi Ewa Wachowicz.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Dalszy ciąg materiału pod wideo

3 tygodni temu
15



English (US) ·
Polish (PL) ·