W najnowszym komunikacie Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) poinformowano o wycofaniu partii popularnego tatara wołowego, w której wykryto groźne bakterie. Poniżej znajdziesz pełne informacje, dlaczego produkt może zagrażać Twojemu zdrowiu oraz co powinieneś zrobić jeśli go posiadasz.

PTWP/PAP: Marcin Obara/Adobe Stock:vvoe
Tatar wołowy z groźną bakterią
Chodzi o produkt: tatar wołowy, 200 g, o numerze partii: 8525281202. Termin przydatności do spożycia to 24 października 2025 r. Producentem jest SOKOŁÓW Spółka Akcyjna Oddział w Tarnowie.
Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, a w przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu należy skontaktować się z lekarzem.
GIS poinformował, że Sokołów S.A. rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu, a organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania z obrotu i prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
Dowiedz się więcej na temat:

5 dni temu
8



English (US) ·
Polish (PL) ·