Restauratorzy nie są pewni, kiedy i czy w ogóle muszą doliczać kaucję do ceny sprzedawanego napoju. Wątpliwości wzbudza również sposób mierzenia powierzchni sklepu, od której zależy obowiązek przyjmowania zużytych opakowań.
Od 1 października, czyli od momentu uruchomienia systemu kaucyjnego, minęły już niemal dwa miesiące. Choć – zgodnie z przewidywaniami ekspertów wypowiadających się na łamach DGP – sklepowe półki nie wypełniły się masowo zwrotnymi opakowaniami, to pojawiły się już pierwsze butelki ze znaczkiem kaucji. Nie tylko w sklepach, ale też w restauracjach. Z wpisów zamieszczanych na internetowych portalach oraz forach dyskusyjnych wynika, że nie obyło się bez problemów.
Kaucja i restauracja
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Adam Pantak
dziennikarz DGP
Zobacz
Popularne Zobacz również Najnowsze
Przejdź do strony głównej

3 tygodni temu
21




English (US) ·
Polish (PL) ·